Het Verschil Tussen onze Houtgradaties

Bij het kiezen van de perfecte vloer voor jouw ruimte komt veel kijken. Wat past nou het beste bij jouw huidige stijl, ruimte, leven en budget? Het kan moeilijk zijn om alle opties goed in te schatten, maar bij Solidfloor kunnen wij jou met de juiste informatie voorzien om jouw vloer naar wens te vinden.  

Houten vloeren zijn een klassieke toevoeging aan een ruimte, maar er zijn wel veel factoren die invloed hebben op de perfecte houten vloer kiezen. Bij houten vloeren zijn er verschillende houtgradaties, soms ook wel houtselecties genoemd waar je uit kunt kiezen. Het gaat hier om diverse classificeringen van hout waarbij planken aan de hand van hun uiterlijk worden ingedeeld.  

Een hogere hout classificatie oogt vaak rustig en modern, met weinig kleurverschil en zeer kleine knoesten. Hogere gradaties passen goed in moderne, strakke interieurstijlen zoals een Scandinavisch interieur. Lagere gradaties hebben vaak grotere knoesten, barsten en spinhout dan hogere classificaties. Lagere classificaties passen daardoor vaak goed bij stoere, robuuste interieurstijlen zoals industrieel of landelijk. 

Veel vloerenmerken hanteren hun eigen benamingen voor classificaties. Bij Solidfloor houden we de volgende vier gradaties aan: 

 

Nature Grade 

Nature Grade is onze classificatie met de rustigste uitstraling. Dit komt omdat alleen enkele en kleine knoesten zijn toegestaan. Hierdoor passen de vloeren uitstekend in moderne en Scandinavische interieurstijlen.  

Mill Run 

De Mill Run selectie kan omschreven worden als een mix tussen de Nature Grade en Rustic Grade. De vloeren zijn hierdoor erg dynamisch en verassend. Bovendien kunnen ze in zowel rustieke als in rustige interieurstijlen worden toegepast.  

Rustic Grade 

Vloeren uit de Rustic Grade selectie hebben een levendige en speelse uitstraling. Er is variatie te zien in knoesten en enkele scheurtjes. Elke plank is uniek en de vloeren passen hierdoor erg goed in landelijke woonstijlen. 

Rustic Grade + 

Vloeren met een Rustic Grade + classificatie hebben dezelfde selectiecriteria als onze reguliere Rustic Grade selectie met uitzondering van de aanwezigheid van bredere scheurtjes en opscheuren. Dit resulteert in een extra levendige vloer dat ontzettend goed bij landelijke en industriële woonstijlen past. 

The Professional’s choice

Solidfloor

Op zoek naar
extra inspiratie?

  • Ontdek de laatste vloeren
    trends
  • Ervaar de nieuwste producten
    van Solidfloor