Welk vloerenpatroon past bij jouw interieur?

Vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende patronen die karakter geven aan jouw interieur. Of het nu gaat om hout, laminaat of PVC, patronen kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan elke kamer. Welke patronen bestaan er allemaal en wat zijn de verschillen? 

Vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende patronen die karakter geven aan jouw interieur. Of het nu gaat om hout, laminaat of PVC, patronen kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan elke kamer. Welke patronen bestaan er allemaal en wat zijn de verschillen? 

Strokenvloeren 

Strokenvloeren zijn het meest voorkomende legpatroon in laminaat, PVC en de houten vloeren markt. Soms ook wel brede delen, landhuisdelen of plankenvloer genoemd. Dit legpatroon is te herkennen aan zijn lange brede stroken. Smallere stroken zien we nu niet zo vaak als bredere, maar ze waren ook populair. Dit patroon is te verkrijgbaar in verschillende breedtes: van 15cm tot wel 35cm. Strokenvloeren laten een ruimte langer en ruimer ogen. Ideaal om de lengtes in jouw ruimte te benadrukken. 

Visgraatvloeren 

De op een-na-bekendste vloerenpatroon is de populaire visgraat. Een klassiek en eeuwenoud patroon wat zijn oorsprong vindt in hout. Dit patroon is verkrijgbaar in meerdere materialen die ook op hout lijken, zoals PVC. De populariteit van dit patroon in PVC is in de laatste jaren enorm toegenomen. Het verschil tussen echt hout en PVC is bijna niet te zien. Het enige wat het weggeeft dat het gaat om een PVC vloer, is de gekleurde vellingrand. Onze visgraatvloeren kunnen ook worden gelegd als dubbele visgraatvloeren. Zo maak je je vloer extra bijzonder.

Hongaarse punt

Chevron, oftewel de hongaarse punt wordt neemt flink toe in zijn populariteit. Ook al lijken chevronvloeren op visgraatvloeren op het eerste gezicht gelijk, zijn ze toch wat anders. Chevron vloeren zijn een echte eyecatcher. Ze krijgen hun klassiek doorlopend v-vormige geometrisch patroon door gelijke stukken hout schuin af te snijden en te leggen in een puntvorm. Hoewel visgraatvloeren op dezelfde manier geometrische patronen gebruikt, wordt het hout niet schuin gesneden om deze strakke vorm te creëren.

Tegelpatroon vloeren

Bij het denken aan tegelvloeren, komt vaak de klassieke tegel als eerst on top of mind. Tegelpatronen zijn populaire opties voor harde vloeren en beschikbaar in diverse materialen. Terwijl de klassieke tegels bekend staan om zijn echte natuursteen, bestaan er ook veel andere goedkopere alternatieven die dezelfde steenlook kunnen geven, zoals laminaat en PVC. PVC tegels hebben ook het voordeel dat ze waterbestendig zijn, waardoor ze ook prima in de badkamer kunnen worden geplaatst.

Versailles vloeren

Versailles vloeren staan bekend om hun eye-catching uiterlijk. Het vierkante legpatroon maakt je ruimte uniek en kenmerkend. Het is ook een patroon dat je vaak in kastelen terugvindt. Wil je de Versailles look creëren in jouw ruimte? Probeer dan de strokenvloer in vierkante blokken te leggen. Zo creëer je een royaal en luxe sfeer, in eigen omgeving.

The Professional’s choice

Solidfloor

Op zoek naar
extra inspiratie?

  • Ontdek de laatste vloeren
    trends
  • Ervaar de nieuwste producten
    van Solidfloor